Radio Hanzestad | Het geluid van je stad!Ontstaan van Radio Hanzestad in ZwolleRadio Hanzestad in Zwolle is ontstaan in de vorige eeuw, welteverstaan in het jaar 1995.

Twee moedwillige personen, Richard van Opstal en John de Gram die met Radio Hanzestad zijn begonnen met uitzendingen te verzorgen in het weekend op de FM frequentie 97.20 MHz.

Het begon als een non commercieel weekendstation met een horizontale programmering met een breed muziek aanbod. Met name 'happy hardcore music' wat zijn intrede had gedaan eind jaren '90.

Na diverse inbeslagnames van de apparatuur en zenders, werd Radio Hanzestad steeds bekender en begon goed aan de weg te timmeren. Diverse DJ's kwamen Radio Hanzestad versterken. O.a: Jack de Graaf, Jeroen Knappy, Rob Rademakers, Marcel Bijl, Christiaan Keur, Frans Kaan en Dennis de Haan, Willem Horsman verzorgde de house/techno mixen. Van 24 uur station in de weekenden, werd het 24 uur per dag Radio Hanzestad Zwolle. Met non-stop muziek in de nachtelijke uren verzorgd door soundopnamen via videorecorders. In die tijd waren er nog geen mooie mp3 programma's zoals we die nu kennen.

Er werd gebruik gemaakt van enkel stereo en een PLL zender van 150 watt, met onder de techneuten bekende BLX15 in de eindtrap.

Commerciële activiteiten werden ontwikkeld door diverse bedrijven in Zwolle. Televisie omroep IKON kwam in het kader van jongerenprogramma Fast Forward een opname maken van Radio Hanzestad, wat op video is verschenen. Het eind kwam in de zomer van 1996 waarbij een dwangsom op de mast werd gelegd, die boven op de flat stond waar Radio Hanzestad het signaal van weg straalde. Uiteindelijk verscheen er een mp3 site via www.hanzestad972.nl waar mensen muziek konden downloaden. Deze populaire website hield op te bestaan vanwege het auteurs rechten systeem.

In een weekend in augustus in 2012 was een comeback van Radio Hanzestad via 95.9 Mhz in de FM band. Diverse oud DJ's verzorgen dat weekend muziek uit voornamelijk de jaren '90 (happy hardcore).

Anno 2014, 18 augustus is het idee ontstaan om een interactief webradio systeem te ontwerpen. We hebben gekozen voor het social media gebeuren, Facebook.

1 september 2014 worden er 24 uur uitzendingen verzorgd via internet, met diverse oud DJ's van Radio Hanzestad. En streven er naar om op deze wijze een aanvulling te geven op een breed muziekpakket met leuke programma's.Update: 2020 weekend van week 43Zo was er een derde editie om een weekend te draaien via www.radiohanzestad.nl en via de FM band via 94.50 Mhz. Met 1 kw uitgestraald vermogen op 50 meter NAP.

Werden de uitzendingen verzorgd met vrolijke Happy hardcore en Dance muziek. Enige live presentatie werd verricht om de spontane en leuke reacties op te noemen.

Reacties uit Zwolle en wijde omgeving!

Wij bedanken alle personen die gereageerd hebben en graag tot een volgende uitzending

Zie hieronder enkele reacties van de vele reacties die dat weekend er zijn geweest.

Radio Hanzestad | Het geluid van je stad!